Kategória:
Helyi receptek, Előételek, levesek, saláták

Létrehozva:
2022-07-21 14:32:20

Cikk írója:
Léner Szilvia Mária


Hideg uborkaleves


Hozzávalók

  • 2 nagy kígyóuborka
  • 3 bögre joghurt
  • 1 teáskanál alap maszala
  • késhegynyi szerecsendió
  • késhegynyi fehér bors
  • 2 evőkanál apróra vágott koriander zöldje vagy kapor

 

Elkészítés

A meghámozott uborkát reszeljük le és sózzuk be. Hagyjuk állni legalább fél órán át. Alaposan nyomkodjuk ki belőle a sós levet.

Öntsük az uborkára a joghurtot, szórjuk rá az alap maszalát, a reszelt szerecsendiót és az őrölt fehér borsot. Turmixoljuk le és szórjuk meg a levest a koriander zöldjével vagy kaporral.

Jól behűtve hidegen tálaljuk.

 

 

Forrás:

wikibooks.org

Kép: bbcgoodfood.com

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »